Vandaag laat ik je wat informatie over cupcakes lezen en laat ik je ook het recept van een cupcake zien, zodat je thuis kan genieten van een zelfgemaakte cupcake!
Cupcakes in het kort
Cupcake is een Engels woord voor een klein gebakje. Het is meestal gebakken in een klein papieren of aluminium bakje. Cupcakes hebben een vrolijke, kleurrijke uitstraling omdat je ze op vele verschillende manieren kunt versieren.
Geschiedenis van de Cupcakes
Een ramekin

Je kunt er een portie van een gerecht (meestal een dessert)
in bereiden en vervolgens serveren.
Populair
In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn cupcakes niet meer weg te denken. Mensen halen in de ochtend buitenshuis een kopje koffie en eten er een cupcake bij. Niet een erg gezonde start van de dag, maar wel lekker! In de populaire televisie Sex and the city zijn cupcakes uitgegroeid tot een trendy dessert. Allemaal dankzij Carrie Bradschaw haar liefde voor zoet.
Een andere verklaring van de populariteit is dat cupcakes in veel smaken, kleuren en formaten verkrijgbaar zijn. Ze zijn ook een stuk sneller te bereiden dan traditionele taarten. De kosten voor het bereiden van een cupcake zijn ook nog veel minder dan traditionele taarten.
Basisingrediënten
De meeste cupcakes worden gemaakt door een combinatie van boter, suiker, bloem en eieren. Vanuit deze basisingrediënten zijn er honderden variaties mogelijk. Combinaties met fruit, chocolade en alcoholische dranken zijn populair.
Icing is een toplaagje voor alle ingrediënten die je toevoegt bovenop de cupcake. Icing bestaat uit suiker, eiwit en water, vergelijkbaar met een dun laagje glazuur. Het wordt dan ook een beetje hard.
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 2 flinke eetlepels melk
Verwarm de oven voor op ongeveer 170 graden. Zet alvast de bakblikjes klaar. Snij de boter in kleine stukken. Doe het in een kom en voeg de suiker er een beetje bij beetje bij. Mix de boter en de suiker door elkaar totdat er een luchtige massa ontstaat. Voeg de eieren er een voor een aan toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het geheel opnieuw. Als laatste voeg je de melk toe en weer mixen tot het een lekker luchtig beslag is. Vul met dit beslag de papieren cupcakevormpjes totdat ze ongeveer voor tweederde zijn gevuld. Bak de cupcakes tussen de 20 en 25 minuten op 170 graden. Laat de ovendeur dicht, anders zakken de cakejes in. Prik na ongeveer 20 minuten de cakejes met een houten prikkertje om te controleren of ze gaar zijn. Laat ze een tijdje afkoelen en haal ze vervolgens uit het bakblik. Eenmaal afgekoeld, kun je aan de slag met de garneringen. Veel plezier en smakelijk eten! :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten